Kosofinn jo vuodesta 1972

Kosofinn Oy:n perusti vuonna 1972 nykyinen toimitusjohtaja ja omistaja Heikki Kosola. Yritys aloitti toimintansa polyuretaanisten huonekalurunkojen valmistajana huonekaluteollisuudelle ja verhoilijoille. Vuosikymmenten varrella on oltu mukana monessa tuotekokeilussa / -kehittelyssä yhteistyökumppaneiden kanssa ja valmistettu myös mm. laitureita Kosofinn-laiturikelluja hyödyntäen.

Kosofinn-salibandytuotteet kehiteltiin ja tulivat markkinoille vuonna 1993, josta lähtien uusia malleja on esitelty tasaisin väliajoin. Kosofinn-salibandytuotteita on myyty ympäri maapalloa satoja kappaleita.

PUR-kovaintegraali astui kuvaan 1980-luvun alussa, kun yhtiö alkoi valmistaa kuoriosia setelinlaskijaan Scan Coin AB nimiselle yhtiölle Ruotsiin. PUR-kovaintegraalista olikin muodostunut vähitellen Kosofinnin päätuote, kunnes Kosofinn Oy osti Saagel Oy:n liiketoiminnan alkuvuodesta 2006. Oston myötä PUR-muovien valikoima Kosofinn Oy:n tuotannossa laajeni PUR-permeäintegraalilla, PUR-iskunkestävällä kovaintegraalilla sekä PUR-RIM -valulla.

Yrityksellä on ollut jo vuosikymmenten ajan oma malli-ja muottiosasto sekä maalaamo.